Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

"Eυρωπαϊκή" εμφάνιση και τρίποντο (Part 2)

Σπουδαίο διπλό στη Μασσαλία για τον Ολυμπιακό
Όταν έγραφα το κείμενο με τίτλο "Ευρωπαϊκή" εμφάνιση και τρίποντο δεν είχα ίδεα ότι επρόκειτο για το part 1, καθώς δεν ήξερα πότε και αν θα υπάρξει το part 2. Αν κι ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι μπορεί να κάνει την "ιστορία" να συνεχιστεί. Και, τελικά, το έκανε.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε με πολλές απουσίες κι αν αναλογιστεί κανείς ότι σχεδόν αφορούσαν παίχτες που παίζουν στο χώρο της μεσαίας γραμμής, τότε το πρόβλημα μεγαλώνει. Ο Βαλβέρδε δεν πήγε στη λύση στην οποία έδιναν "ψήφο εμπιστοσύνης" οι περισσότεροι φίλοι του Ολυμπιακού. Και αυτή η λύση ήταν η μετατόπιση του Τοροσίδη στα χαφ, στο πλευρό του Μοδέστο. Όπως είδαμε, όμως, ο Βαλβέρδε δεν την επέλεξε και προτίμησε το Μανιάτη για παρτενέρ του Μοδέστο. Και, εκ του αποτελέσματος, δικαιώθηκε. Ο Μανιάτης ήταν, κατά πολλούς, ο καλύτερος του γηπέδου. Πέρα από τα αμυντικά καθήκοντα, στα οποία πήρε "Άριστα", προσπάθησε να βοηθήσει και στο επιθετικό κομμάτι. Και το κατάφερε, στο μέτρο του δυνατού. Επίσης,  για μια ακόμη φορά, οι Παπαδόπουλος-Μέλμπεργκ ήταν αλάνθαστοι και απροσπέλαστοι.

Και να ανοίξω, τώρα, το "κεφάλαιο Μιραλάς". Απ' την αρχή της χρονιάς, ο Βέλγος κάνει τα πάντα για να βγάλει αληθινό τον σκάουτερ της Arsenal. Έχει σπαταλήσει ευκαιρίες που δεν χάνονται, ενώ και το χέρι που έκανε (εντός περιοχής) στο 90' δεν δικαιολογείται για επαγγελματία ποδοσφαιριστή που αμοίβεται με ένα τσουβάλι λεφτά, ενώ και οι συνθήκες του αγώνα επιβαρύνουν ακόμη πιο πολύ το Μιραλάς. Διότι, αν ο Ολυμπιακός ήταν πίσω στο σκορ κι έψαχνε απεγνωσμένα το γκολ, ίσως ο Μιραλάς να είχε ένα ελαφρυντικό. Τώρα, όμως, όχι. Αναμφίβολα, έχει μπόλικο ταλέντο, αλλά δεν πρέπει να αναλώνεται σε χαζές ενέργειες.

Να κλείσω, λέγοντας ότι ο Ολυμπιακός, για μια ακόμη βραδιά, μπήκε στο γήπεδο, με σκοπό να παίξει ποδόσφαιρο, να κάνει ευκαιρίες και, εν τέλει, να κερδίσει. Χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς 9 παίχτες πίσω απ' τη μεσαία γραμμή να καλύπτουν όλους του πιθανούς χώρους. Κι αυτά, πιστώνονται, σε μεγάλο βαθμό, στο Βαλβέρδε. Δεν θυμάμαι, πότε είχε μια ελληνική ομάδα τόσες επιτυχημένες αντεπιθέσεις σε εκτός έδρας ματς, στο οποίο βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Για εκτός έδρας παιχνίδι Τσαμπιονς Λιγκ, οι ευκαιρίες ήταν πολλές και καλές. Δεν είχε, δηλαδή, μόνο ποσότητα, αλλά είχε και ποιότητα στις φάσεις του, ο Ολυμπιακός.

Την τελευταία αγωνιστική, δεν έχω ιδέα τι μπορεί να συμβεί. Ο Ολυμπιακός μπορεί να τερματίσει από 2ος έως 4ος κι αυτό θα ισχύει μέχρι να λήξουν οι αναμετρήσεις της 6ης Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου