Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ουδέν κακόν αμιγές καλού


Καμιά φορά, στη ζωή, δεν παίρνεις αυτό που σου αναλογεί κι αξίζεις. Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να εξαιρείται απ' αυτό τον άτυπο κανόνα. Ο Ολυμπιακός είδε τον εν λόγω κανόνα, να επαληθεύεται με τον πιο εμφατικό τρόπο, εις βάρος του. Διότι, δεν είναι μόνο το ότι δεν προκρίθηκε, ενώ εν μέρει το άξιζει. Είναι κι ο τρόπος που συνέβη αυτό. Αρκετά οδυνηρός κι απρόσμενος, είναι η αλήθεια.

Νομίζω, πάντως, πως και οι ίδιοι οι παίχτες, όταν πια ξεθόλωσαν και είδαν τα πράγματα πιο ψύχραιμα, θα κατάλαβαν πως το Europa League δεν είναι κακό, αντιθέτως αποτελεί ευκαιρία. Ευκαιρία για να "φτιάξει το όνομά του" ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη. Ευκαιρία για να χαρίσει "γεμάτη" ευρωπαϊκή χρονιά στους φίλους του. Δεν πιστεύω πως ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, αλλά σίγουρα έχει  την ποιότητα να περάσει 2-3 γύρους και, απο εκεί και πέρα, να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει.

Στο χθεσινό ματς, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός. Συνέχισε να πρεσσάρει πάρα πολύ ψηλά κι έντονα (για τα δεδομένα του Champions League), ώστε να κλέψει μπάλες και να ψάξει τη γρήγορη πάσα προς τα μπρος. Σε αυτόν τον τομέα, ήταν ιδιαίτερα αποδοτικός ο Γιάννης Μανιάτης που βγήκε σε πολλές περιπτώσεις πρώτος στην μπάλα και την πέρασε μπροστά, με σιγουριά. Βέβαια, δεν αρκεί να κλαπεί η μπάλα. Πρέπει να υπάρχει η απαιτούμενη, συνεχής κίνηση των επιθετικών, πράγμα το οποίο κάνουν τέλεια τόσο ο Τζιμπούρ, όσο κι ο Μιραλάς.

Μιας και ανέφερα τον Μιραλάς, ο Βέλγος τρώει αρκετό "κράξιμο" που, τις περισσότερες περιπτώσεις, δεν του αξίζει, ή εστω,  δεν του αξίζει σε τέτοιο βαθμό. Σύμφωνοι, στην τελική προσπάθεια δεν τα πάει τόσο καλά όσο πέρσι, όμως, στην πραγματικότητα, για να βγάλει τις φάσεις που βγάζει προϋποτίθεται μπόλικη κούραση και ενέργεια. Ως εκ τούτου, ο Μιραλάς δεν μπορεί να τα κάνει όλα τέλεια απ' την αρχή ως το φινάλε.

Το πιο κακό, από τα νέα που προέκυψαν στο χθεσινό παιχνίδι, δεν ήταν ούτε ο τραυματισμός του Χολέμπας, ούτε καν ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από το Champions League. Ήταν η κιτρινη που πήρε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος πλέον είναι τιμωρημένος. Έχω την εντύπωση ότι αυτή η κάρτα μπορεί να στοιχίσει μέχρι και μια ολόκληρη πρόκριση από τον Ολυμπιακό.

Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, ενώ παράλληλα μπορεί να κρύβει και πολλαπλά οφέλη. Το σίγουρο είναι πως αν ο Ολυμπιακός, το Φλεβάρη, είναι ίδιος με τώρα, θα μας προσφέρει κι άλλα απολαυστικά παιχνίδια. Ας το ελπίσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου