Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Κάτι λείπει..

Καπνογόνα έκαναν την εμφάνισή τους στο football manager
Είναι, ακόμη, η περίοδος που η εξερεύνηση του νέου football manager κρύβει εκπλήξεις, στον gamer, είτε δυσάρεστες (bugs, crash dumps), είτε ευχάριστες ("ξεπέταγμα" αγνώστων καινοτομιών). Αυτή η περίοδος που το χέρι, φερόμενο εντελώς αυτόνομα, οδηγεί τον παίχτη σε καινούρια μονοπάτια, "πατώντας σε κάθε τετραγωνικό του γηπέδου" (που λένε και οι αθλητικογράφοι για τους ποδοσφαιριστές που τρέχουν πολύ) ή μάλλον σε κάθε pixel της οθόνης, μιας και πρόκεται για game.

Για κάθε Έλληνα που σέβεται τον εαυτό του και τηρεί τους άγραφους, αλλά αυστηρούς κι απόλυτους σαν γραπτούς, νόμους των γηπέδων και, συγκεκριμένα, της θύρας 7/13/4/21/θύρα random ομάδας, αυτό που του προξένισε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η εισαγωγή των καπνογόνων. Οι απανταχού μίσαθλοι, χουλιγκάνοι της Ελλάδος, σίγουρα, θα έσκασαν ένα χαμόγελο ικανοποίησης (ίσως κι ανακούφισης) όταν είδαν το καπνογόνο αναμμένο. Γιατί αυτό θέλει ο Έλληνας που ανήκει στην εν λόγω κατηγορία. Θέλει να βλέπει το γήπεδο (είτε πρόκειται για αληθινό, είτε για virtual) να "φλέγεται". Και, φυσικά, οι ίδιοι άνθρωποι δεν θα έλεγαν "όχι" σε ενδεχόμενο εισαγωγής πανό (πάντα με υβριστικό -έως εμμετικό- περιεχόμενο, βέβαια) στο FM.

Πάντως, σε μελλοντικές εκδόσεις, θα πρέπει να συμπεριληφθούν και τα "ντού", στον αγωνιστικό χώρο, στο "ρεπερτόριο". Για τους σκληροπυρηνικούς Ολυμπιακάρες/Παναθηναϊκάρες/ΑΕΚάρες, ντε. Για να νιώσουν, τα παιδιά, το παιχνίδι πιο οικείο. Από τις επόμενες εκδόσεις του football manager, δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να λείπουν τα συνθήματα και, κυρίως, αυτά που εμπλέκουν μητέρες/αδερφές/πατεράδες και κάθε λογής συγγενικό πρόσωπο των ποδοσφαιριστών. Αφού όλοι ξέρουμε ότι, αν δεν ακούσει κατάρες για όλη του την οικογένεια ένας ποδοσφαιριστής, δεν θα του πάει καλά η μέρα. Ίσως να του κακοφανεί κιόλας.

Μ' αυτά, θα επιτευχθεί ο πλήρης ρεαλισμός στο παιχνίδι. Όταν θα βγει η έκδοση που θα τα περιλαμβάνει όλα αυτά, τότε ο Miles Jacobsen και η υπόλοιπη ομάδα της Sports Interactive θα μπορούν να σταματήσουν την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Διότι θα έχουν καταφέρει το ακατόρθωτο. Να ικανοποιήσουν τον Έλληνα οπαδό.

Τώρα, το πώς κατάφερε να "κολλήσει" στο ίδιο κείμενο η παθογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου με ένα δημοφιλές παιχνίδι προπονητικής, είναι απορίας άξιον. Αλλά, δεν βαριέσαι. Ντέρμπυ έρχεται, επίκαιρα είναι όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου