Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ελλάδα, χαμηλά το κεφάλι

Ο Σαμαράς άνοιξε το δρόμο για τη νίκη 
Η Εθνική μας ομάδα αντιμετώπισε χθες βράδυ στο, κυριολεκτικά (ας είναι καλά οι "Εθνικάρες"), φλεγόμενο "Καραϊσκάκης" την Κροατία. Σε ένα ματς που ο μονόφθαλμος επικράτησε του τυφλού. Και για να το κάνω πιο κατανοητό, κέρδισε ο λιγότερο κακός.

Η αναμέτρηση ήταν πάρα πολύ κακή ποιοτικά, αλλά το πάθος των Ελλήνων και τα στημένα του Καραγκούνη χάρισαν, στην Εθνική μας, μια νίκη που δεν ισοδυναμεί με πρόκριση, όπως πολλοί ισχυρίζονται από χθες το βράδυ. Και το τονίζω αυτό το "δεν", διότι μένει ένα παιχνίδια απέναντι στους σκληροτράχηλους Γεωργιανούς, οι οποίοι μπορεί να είναι χειρότεροι απ' τους "δικούς μας", αλλά δεν θα παραδοθούν αμαχητί.

Οι διεθνείς μας οφείλους να μείνουν με το κεφάλι χαμηλά και να αφήσουν στο κεφάλι τους χώρο μόνο για την επερχόμενη αναμέτρηση. Αν δεν το κάνουν, ίσως να συναντήσουν δυσεπίλυτα προβλήματα. Μην ξεχνάμε τον ενθουσιασμό που είχε διαδεχτεί την "καλή" εμφάνιση και νίκη μέσα στο Ισραήλ. Και πού οδήγησε αυτός ο ενθουσιασμός; Στην ισοπαλία με τους Λετονούς. 

Στο καθαρά ποδοσφαιρικό σκέλος της αναμέτρησης, λίγα είναι αυτά που μπορούν να σχολιαστούν. Κι αυτό γιατί, όπως προείπα, το παιχνίδι ήταν κακό και χωρίς μιά αξιοσημείωτη φάση ή κάτι παρεμφερές. Οι στημένες φάσεις βοήθησαν στο να βγούν τα κάστανα απ' τη φωτιά. Αν δεν υπήρχαν αυτά, δύσκολα θα βλέπαμε γκολ από την Εθνική μας που αδυνατούσε να απειλησει μέσω οργανωμένων επιθέσεων. Για να γίνω πιο σαφής, θεωρώ πως η χθεσινή ήταν μια νίκη από τις κλασσικές του Σάντος. Το χθεσινό παιχνίδι, δηλαδή, ήταν από αυτά που ξέρει πώς θα τα πάρει ο Πορτογάλος. Το πρώτο ημίχρονο έληξε, όπως αναμενόταν, χωρίς τέρματα και οι δυο στημένες φάσεις "έσπρωξαν" την κατάσταση.

Παρεμπιπτόντως, μια και αναφέρθηκα στο Σάντος, να μην ξεχάσω να σημειώσω ότι το χθεσινό παιχνίδι ήταν το 15ο συνεχόμενο αήττητο παιχνιδι της εθνικής μας ομάδας με τον Πορτογάλο στο "τιμόνι". Άξιο αναφοράς και συγχαρητηρίων το συγκεκριμένο επίτευγμα. Αυτό που, συνειδητά, θα ξεχασώ να σημειώσω είναι τα επεισόδεια που έλαβαν χώρα στο γήπεδο. Ασχολούμαστε με τέτοια ζητήματα κάθε βδομάδα. Ας πάρουμε ένα "ρεπό". 

Όπως προείπα και όπως αναφέρεται στον τίτλο, η Εθνική μας ομάδα πρέπει να κρατήσει χαμηλά το κεφάλι, να αφοσιωθεί στο επερχόμενο παιχνίδι και αν τα καταφέρει, ας αρχίσουν οι πανηγυρισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου